ENTRE TOTS HO FAREM TOT

Article publicat a "El PuntAvui", el 20 d'octubre de 2018

65

 

SALVADOR DOMÈNECH

Aquesta frase nostrada era el lema més conegut de l’entranyable llibreter i editor Joan Ballester i Canals, que fins i tot va publicar una col·lecció d’obres, senzilles però de referència i culte. Un Joan Ballester independentista aglutinador! Aquesta qualitat de saber aglutinar ho podríem dir de tots els dirigents que tenen per missió portar al nostre país a ser república amb personalitat pròpia? La gent copsa massa capelletes, egocentrisme, cops de colze, plus de perepunyetes… en les cúpules polítiques que haurien de fer pinya davant l’enemic neofeixista, que arribat el moment no s’ho pensarà dues vegades per tornar a fer un altre 155, però aquesta vegada amb propòsit anihilador. I no només del nostre ideari sobiranista, sinó de la llengua, cultura, educació, institucions, mitjans de comunicació i societat lliurepensadora que ens fa ser universals.

Tant costa fer pinya en aquests moments crucials? De trobar vies d’entesa i camins de confluència? La Catalunya plural i sobirana es troba per sobre de la lletra petita dels programes de partits. És transversal! És que les  multitudinàries manifestacions, concentracions regulars als municipis i les pujades als cims es porten a terme per personalitzar sigles o associacions concretes?

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)