DEMOCRÀCIA PLENA, SEPARACIÓ DE PODERS,…???

Article de Carles Aparicio Schwab

23

Per Carles Aparicio Schwab

Democràcia plena, separació de poders,…???

Tenim una monarquia imposada per un dictador i que no ha votat ningú, amb un rei que es va extralimitar en les seves funcions constitucionals de neutralitat en prendre partit polític el 3 d’octubre del 2017.

Tenim un Consell General del Poder Judicial que contínua exercint vulnerant la Constitució, en estar caducat des de fa 5 anys, i als jutges dels quals no els importa, considerant-se intocables emeten judicis polítics que no els correspon.

Tenim una cúpula militar que en boca d’un general, “Catalunya és dret de conquesta”.

Tenim uns polítics que malgrat invocar constantment la Constitució, la incompleixen de manera reiterada, perquè a més de no renovar a la cúpula de la judicatura espanyola, entre moltes altres coses, el que cada espanyol té dret a un habitatge digne, sembla que no va amb ells.

I tenim una dreta agressiva i retrograda ancorada en el passat, les manifestacions violentes de la qual es consideren dret d’expressió, mentre que les altres, com la dels catalans, són actes terroristes. La mateixa dreta que després de negociar amb ETA i indultar als militars rebels que van intentar donar un cop d’estat el 23F, s’escandalitzen per una llei d’amnistia que encara no coneixen.

Això és el que Espanya considera i denomina l’imperi de la llei, democràcia plena, separació de poders, … ? Segons The Economist, Espanya és una democràcia defectuosa.