XXI Investidura a la Basílica de la Puríssima Concepció

Com és tradicional, pels volts de la DIADA DE SANT JORDI, Patró de Catalunya i dels Ordes de Cavalleria, l'Estament va celebrar el passat 20 d'abril la XXI Investidura. L'Acte Solemne va tenir lloc a la Basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona.

177

Des del magnífic claustre, fins a l’Altar Major, va començar la desfilada dels membres del Consell, Senadors i Senadores, que va tancar en Mossèn Joan Bladé, encarregat d’oficiar la cerimònia religiosa.

Es va iniciar l’Acte amb la confirmació del nou Consell Suprem, nomenat el passat 18 d’octubre de 2012, en què tots els seus membres van pujar a l’Altar Major per ratificar el seu càrrec. Tot seguit s’inicià el Creuament de Cavallers i Imposició de Llaços a Madones, amb els seus respectius  Padrins. Tota la cerimònia va estar acompanyada pel so del magnífic orgue de la Basílica. Al final de l’acte litúrgic, l’organista va interpretar el Virolai, corejat per les veus d’una gran part dels assistents.

Per a la cloenda de l’acte, es va fer a peu de l’altar la tradicional foto de grup amb els nous Membres Investits. Finalment, tots els assistents van fer la sortida pel claustre per dirigir-se a l’Hotel Claris on tindria lloc el posterior Sopar i ball de Gala.

En el Saló-Museu d’art egipci de l’Hotel Claris es va degustar un selecte aperitiu. Poc després, en el Saló Vedruna, on tots el convidats van ser rebuts pel Gran Mestre i Membres del Consell Suprem, es va iniciar l’Acte de lliurament de les Insígnies i Credencials als nous Membres Investits.

La part emotiva i amb sorpresa de l’Acte va ser quan el Gran Mestre va imposar la Medalla d’Or  SUMMUM FIDELIS a En Recaredo Gómez, membre del Consell Suprem, per la seva fidelitat i dedicació a l’Estament, ja que junt amb el seu pare i actualment el seu fill, són tres les generacions  familiars que han ingressat a l’Estament. Visiblement emocionat va dirigir unes paraules als assistents. Acabat el lliurament es va interpretar l’Himne dels Segadors, en una impressionant versió simfònica.

Tot seguit es va iniciar el Sopar de Gala. A les postres, després d’unes paraules del Gran Mestre en què va felicitar i donar la benvinguda als Nous Membres i va agrair als convidats la seva assistència, es va fer un brindis amb l’esplèndid so de “La Traviata“. Més tard es va iniciar el ball fins a la matinada, que va ser la cloenda d’aquests Actes de la XXI Investidura.