Conferència – Bartomeu Bioque- Biblioteca Arús

El passat 5 de març va tindre lloc a la Biblioteca Arús, una conferència a càrrec de l'escriptor i Acadèmic de l'Institut, Bartomeu Bioque Amb el títol: "La Tradición en las Sociedades matriarcales"

145

El tema de la conferència és tan complex i ancestral que resulta difícil explicar-lo en unes poques línies. Davant d’una nombrosa concurrència, en Bioque va començar la seva esplèndida dissertació parlant dels descobriments de les restes arqueològiques de 10.000 anys a.C., que s’havien trobat en diversos indrets, i va mostrar unes imatges de diverses deesses de les cultures antigues i l’adoració d’aquest principi femení. També va parlar de les evolucions tribals, del coneixement i organització social en petits poblats a l’entorn de les Muntanyes Sagrades i que a poc a poc, en el decurs del temps, les dones van ser desplaçades de la seva funció ancestral de sacerdotesses. Les deesses Venus, Diana, Isis, etc… representaven la potència generativa primària. L’Hagia Sophia dels gnòstics, l’Anima Mundis dels Alquimistes, la naturalesa femenina com a Saviesa.

El culte a  la Gran Deessa va anar disminuint i nous cultes començaren a absorbir-lo. Al principi les deesses s’adoraven en les muntanyes, en els llacs, en els rius, en les grutes, en les fonts d’aigua sanadora, en tota la Natura. La tradició cristiana la va retrobar en el culte a la Verge Maria. Cada dona, va explicar en Bartomeu Bioque, és un Graal, el principi femení, la maga, la Gran Iniciadora. En les societats iniciàtiques són les dones les educadores. Per acabar, ho va resumir tot en una frase: L’HOME FA HISTÒRIA, LA DONA ÉS LA HISTÒRIA.

 

 

  • Click per agrandir l'imatge conferencia_1.jpg
  • Click per agrandir l'imatge conferencia_2.jpg