ES DECOBREIXEN MÉS TOMBES ROMANES A VIA LAIETANA DE BARCELONA

43

Més tombes romanes al descobert en les obres de Via Laietana de Barcelona

Les obres de la Via Laietana de Barcelona han destapat nou tombes de les èpoques romana, a més de murs, un pou d’entre els segles XVIII i XIX, i tres sitges d’entre l’IX i el X.

Aquest dimarts 30 de maig, dos esquelets lluïen al sol a la Via Laietana de Barcelona, al costat de la plaça de la catedral, en un esvoranc que ha deixat una excavació per les obres de reforma del carrer.

Arqueòlegs del Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament estaven netejant de terra les restes òssies, que corresponen a dues de nou tombes que la remodelació d’aquesta artèria ha posat a la vista.

Els dos esquelets, ha assenyalat el director de la intervenció arqueològica, Joan Garriga Toledo, són sepulcres de l’època tardo-antiga, d’entre els segles VI i VII, i són els que estan més ben conservats. Encara no se sap si pertanyen a homes o dones, cosa que s’espera que en reveli l’estudi. S’han trobat també set tombes més de l’època romana, d’entre el segle IV i el V, però en pitjors condicions perquè van resultar danyades en construir en el passat murs a sobre.

Esquelets en dues de les nou tombes / Carla Mercader
Murs / Carla Mercader