RESTES ROMANES A SANT ANTONI DE CALONGE

17

RESTES ROMANES A SANT ANTONI DE CALONGE

Els arqueòlegs han trobat evidències que certifiquen el luxe i la categoria de la vil·la romana que a l’antiguitat es va aixecar al Collet de Sant  Antoni de Calonge (Baix Empordà).

La vuitena campanya d’excavacions ha permès aprofundir en l’estudi de les termes de finals del segle I aC  descobertes l’any passat i desenterrar les tres habitacions que les formaven. Una sala d’aigua calenta, un corredor que faria les funcions de vestidor i una altra estança tèbia. Més enllà d’això, els arqueòlegs també han descobert les restes d’un paviment de marbre inusual, que inicialment es data entre els segles I i III dC. “Està fet amb una tècnica que recorda les grans vil·les d’Itàlia”, diu el codirector de l’excavació Marc Bouzas.