LA DESAFECCIÓ POLÍTICA AUGMENTA

Article de Carles Aparicio Schwab

24

Per Carles Aparicio Schwab

La desafecció política augmenta

Els polítics han de començar a prendre’n nota. La participació en aquestes darreres eleccions ha disminuït a tot Espanya un 1,27 punts respecte a les darreres del 2019, i s’ha situat en 63,92%, i això entre altres coses ha provocat la gairebé desaparició d’alguns partits polítics.

Però a Catalunya participació ciutadana als comicis tan sols ha estat d’un 44,54%, fet que suposa 6,47 punts menys que el 2019.

Ara la pregunta obligada és: amb quina legitimitat governarà un partit, sigui quin sigui, o coalició, fins i tot encara que fossin tots units, on tots junts no sumen ni el 50% de la societat catalana, i són una minoria en caiguda lliure?

Els beneficiaris de l’alta abstenció a Barcelona han estat, la Colau i els partits minoritaris com la CUP i VOX. ERC s’ha enfonsat i li ha passat factura la seva prepotència i els quantiosos despropòsits i desacords, però com ja ens hi té acostumats, acabarà pactant si calgués fins i tot amb el diable.

Tots els polítics han de començar a prendre’n bona nota, i més ara que el President del Govern d’Espanya ha convocat eleccions generals el 23 de juliol.