PARTITS PINOTXO

Article de Carles Aparicio Schwab

28

Per Carles Aparicio Schwab

PARTITS PINOTXO

En un exhaustiu anàlisi realitzat entre tots els partits polítics, durant el mateix període dels últims 3 mesos, s’han detectat 23 veritats a mitges, 37 mentides i 52 enganys. No s’han considerat en aquest estudi els insults que acostumen a realitzar certs polítics faltant a la veritat.

La majoria de partits estatals han fet de la mentida la seva estratègia política. Al capdavant de la manipulació i la mentida se situa el PP (42) amb 6 veritats a mitges, 13 mentides i 23 enganys, seguit a una certa distància pel PSOE (25) amb 6 veritats a mitges, 7 mentides i 12 enganys, i en tercer lloc VOX (18) amb 6 veritats a mitges, 4 mentides i 8 enganys. I al capdavant de la resta de partits es troba Ciutadans (15) amb 1 veritat a mitges, 8 mentides i 6 enganys.

A més, les falsedats, inclòs de dades, s’han viralitzat per les xarxes socials i, en la majoria dels casos, han estat els propis partits polítics els que els han difós.

Malauradament els polítics constitueixen el col·lectiu que més menteix, en viure en una selva on tot els està permès i no passa res. Perquè? Doncs perquè ho permetem.