SOPAR D’ESTIU PRESENTACIÓ CARTULARI NÚMERO 40

Celebrat el 28 de juny de 2019, al Restaurant "EL TRAPÍO" de Barcelona

123

SOPAR D’ESTIU I PRESENTACIÓ DEL CARTULARI 40 

Com ja s’ha fet en altres ocasions, aquest any el sopar d’estiu i presentació del Cartulari 40 ha tingut lloc en el restaurant  “EL TRAPÍO”, en el menjador reservat per a nosaltres, que està decorat amb plantes que donen ambient d’estiu i frescor.

A mesura que anaven arribant els assistents a l’acte, seguint la tradició, se’ls va servir una copa de cava de benvinguda mentre es saludaven i compartien converses.

La presentació del Cartulari 40 s’ha fet realitat amb molt d’esforç i creativitat. És una efemèride especial, ja que amb aquest número celebrem que enguany es compleix el 20è aniversari de la segona època d’aquesta publicació (1999 – 2019). Com a record d’aquest aniversari damunt de cada plat hi havia una postal commemorativa.

Per a gaudi dels presents el menú va consistir en un primer plat de “pica-pica” i un segon de carn o peix i postres també a escollir, tot maridat amb bons vins. Durant tot el sopar es va fer manifesta la cordialitat i van sorgir agradables tertúlies a les taules.

En acabar el sopar, l’Àngel Gordon va llegir unes emotives paraules en memòria d’en Lluís Goberna, que fou Cap de Redacció del Cartulari i que traspassà recentment. Tot seguit la seva filla, na Lluïsa Goberna, adreçà unes paraules d’agraïment.

Després la Lluïsa va fer com sempre un breu resum del contingut d’aquest darrer número del Cartulari, i digué que aquest també s’enviarà a la Casa de la República a Waterloo. En aquest tram final s’aprofità per anunciar que al cap de dos dies en Jaume Bertomeu complirà 91 anys, i es va fer un doble brindis en honor seu i dels 20 anys del Cartulari.

Com és costum, tot seguit es va fer la venda de números per a la rifa dels regals aportats pels assistents i dirigit i amenitzat per l’amic Àngel Gordon.

Per acabar, en Manel Esteban va fer una exposició de les properes descobertes, molt interessants, que ja té en estudi.

Com a cloenda de l’acte en Jaume Bertomeu va prendre la paraula per donar per finalitzat aquest primer semestre, tot agraint l’assistència i desitjant-nos unes bones vacances.