Sopar d’Estiu-Presentació Cartulari 28

En el marc de l'Hotel Pulitzer, situat en el cèntric carrer de Bergara de BCN, l'Institut, el passat 28 de juny, va celebrar el SOPAR D'ESTIU per presentar el Cartulari número 28

80

L’espai, molt agradable i acollidor, junt amb un sopar i servei excel·lents, va ajudar a l’èxit d’aquest esdeveniment.

Per començar es va servir una copa de benvinguda al jardí interior, a tocar del saló-restaurant Visit de l’Hotel, que és on es va servir el sopar. El saló decorat en tons blancs i amb un sostre de vidre que aportava molta llum creaven un bon ambient. Un racó força encantador molt adient per a un sopar d’estiu.

A les postres, com és habitual, es va fer la presentació del Cartulari 28, en què es va explicar breument el seu contingut. Seguidament es van lliurar uns exemplars als assistents.

Durant el transcurs de l’Acte es van fer diversos parlaments però el més emotiu i alhora sorprenent va ser el de l’amic Àngel Gordon, que a les dotze en punt va felicitar el president de l’Institut, Jaume Bertomeu pel seu aniversari. Va rebre nombroses felicitacions i l’amic Jordi Sotorra el va obsequiar amb una reproducció de la portada d’un diari, de data 9 de maig de 1945, on s’exposa el final de 2a Guerra Mundial amb la notícia “El mando alemán da la orden de alto el fuego”.  Amb discursos de Truman, George VI i Churchill. Amb titulars d’exaltació molt més grans es pot llegir “Franco ha ganado la Paz de España”. És un testimoni de la història que no deixa de ser curiós. Que cadascú faci la seva interpretació. El president va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents i sobretot a en Jordi Sotorra pel detall d’aquest obsequi tan ple de “simbolisme”, tant per la seva data com pel seu contingut.

Com és costum es va celebrar el sorteig de regals que com sempre és la part més engrescadora de l’Acte i que va ser animat amb la seva simpatia habitual pels amics Àngel i Poli, en altres ocasions “Grouxo”.

Com sempre, aquests sopars, tant el de Germanor de desembre, prop de Nadal, com el de juny, on es fa la cloenda de les activitats durant el període estiuenc, són un moment propici perquè els amics ens retrobem en un bon ambient  i alhora ajudar perquè la nostra Institució segueixi caminant endavant.