NOVES RESTES ARQUEOLÒGIQUES

13

MILERS DE RESTES ARQUEOLÒGIQUES

Alumnes de tercer i quart d’arqueologia de la UB han descobert nous elements de l’antic taller del terrissaire Antoni Tarrés, que es troba al centre del pati de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Es tracte de peces de terracota, un tipus de ceràmica que, tot i que estava a l’alça durant el segle XIX, actualment només es conserva les restes d’aquest taller ubicat a la UB.

Aquesta nova troballa ha permès completar cinc escuts monàrquics. Un d’ells, el de Napoleó III, havia aparegut a mitges l’any 2014, el primer que la universitat comença les excavacions, i ara s’ha pogut completar. Els altres escuts corresponen als tsars de Rússia, el regne de Bonaparte, l’imperi otomà o a les cases reials de Noruega i Suècia unificades.

D’altra banda, l’aparició d’un dels primers escuts del regne d’Itàlia fa pensar que aquestes peces daten dels anys 1860, quan es va fundar el règim italià. És estrany veure tants escuts diversos, de diferents monarquies, arreplegats en un taller de Barcelona.

A més també s’ha descobert una caseta de pessebre, peces destinades a jardins i façanes, com escultures de personatges femenins i masculins, entre altres.

Un dels escuts trobats / UB
Caseta de pessebre / ACN
Diferents peces de decoració / UB