TROBALLA ARQUEOLÒGICA INÈDITA A SABADELL

15

Troballa arqueològica inèdita al mig de Sabadell

El grup d’arqueologia Arrago, S.L. ha descobert el primer taller de foneria industrial de Sabadell. Fins ara encara no se n’havia trobat mai cap tan complet, sinó que tot el que hi ha documentat són restes d’antics vapors. La sorpresa va saltar la setmana passada i l’han fet pública aquest dissabte, una vegada s’han registrat i guardat els materials.

El primer taller de fosa de metalls que s’ha trobat a Sabadell es troba al mig del Centre: entre el carrer Sant Pau i el carrer del Sol. Prop de l’Ajuntament. La part que s’ha descobert pertany al sector energètic d’aquest conjunt industrial datat al segle XIX i està fet amb maons refractaris i, una vegada extrets tots els materials, la zona quedarà tapada perquè són al pati d’una nova casa que hi han de fer.

La troballa arqueològica del grup Arrago.