QUANT VAL EL NOSTRE VOT

Article de Carles Aparicio Schwab

28

Per Carles Aparicio Schwab

Perquè serveix el nostre vot ?

S ‘acosten les eleccions municipals i tots els partits polítics, ara es recorden de nosaltres i ens demanen el nostre vot. I jo em pregunto, per ventura hi ha algun partit que se’l mereixi ?

Honestament jo crec que no, perquè ja s’ha fet palès, el menyspreu que tots els partits polítics tenen al ciutadà, del qual només s’acorden quan hi ha eleccions.

És trist haver de reconèixer que, malgrat això, sempre acabem votant, i no al que creem millor, si és que hi ha algun, sinó al menys dolent o perquè no guanyi un altre. Però tot i així, en qualsevol cas els estem fent el joc.

Això ho hem pogut veure clarament en les últimes eleccions municipals, on els interessos particulars del partit espanyol liberal de Barcelona pel Canvi-Ciutadans de Manuel Carlos Valls i Galfetti, van abrigallar a Barcelona en Comú de Ada Colau i Ballano, tan sols perquè no governés ERC, el partit més votat en les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, per creure’l independentista.

I Ada Colau i Ballano ha aconseguit carregar-se el Pla Cerdà i destrossar urbanísticament Barcelona, indiferent a la protesta dels veïns, a més de desoir la voluntat popular, expressada en la consulta popular que va realitzar el 2010, rebutjant per majoria absoluta la connexió del tramvia per la Diagonal.

ERC, per la seva banda, ara no sols fa de crossa al partit socialista en Govern d’Espanya, sinó que dona suport a Barcelona en Comú, i fins i tot, aniran junts a les municipals en diverses poblacions, como per exemple Cànoves,  Samalús, entre altres.

Al menys, ja tinc clar a qui no haig de votar.

Obres del tramvia en el tram entre els carrers de Nàpols i Sicília. Ajuntament de BCN