TRES MONUMENTS MÉS A CATALUNYA EN RISC DE DESAPARICIÓ

25

Tres monuments de Catalunya, en una llista de patrimoni en risc de desaparició

Tres són els monuments de Catalunya que s’han inclòs en la Llista Vermella de patrimoni en risc de ruïna, impulsada per l’associació Hispània Nostra, creada el 2007, que recull un total de 1.100 elements abandonats i sense cap mena de manteniment en l’estat espanyol.

Dels trenta monuments de Catalunya que ja figuren en el llistat, a partir d’aquest dimecres, 8 de març de 2023, se sumen el castell i església de Santa Maria a Castelló de Farfanya (Noguera), el Mas dels Arcs de Tarragona (Tarragonès) i el Monestir de Santa Maria d’Escarp, situat en el municipi de Massalcoreig (Segrià).

Segons informa l’associació, tots els documentats són patrimoni cultural “sotmès a risc de desaparició, destrucció o alteració essencial dels seus valors”.

Castell i església de Santa Maria a Castelló de Farfanya (Noguera) / Wikimedia Commons.
Mas dels Arcs de Tarragona (Tarragonès) / Wikiloc
Monestir de Santa Maria d’Escarp de Massalcoreig (Segrià) / Shikar