ESCALFANT MOTORS DE CARA A LES ELECCIONS MUNICIPALS

Article de Carles Aparicio Schwab

40

Per Carles Aparicio Schwab

Escalfant motors de cara a les eleccions municipals

Les promeses incomplertes del passat i les repetides mentides i enganys d’ERC ens han portat a on som ara.

Però a més de la política, la pandèmia també va posar al descobert molts interrogants en relació a la crisi socioambiental, el context internacional, la fiscalitat, el món del treball, la sanitat, l’educació, les cures o l’habitatge als barris.

I ara en la propaganda electoral que ha posat en marxa ERC de cara a les eleccions municipals del pròxim diumenge 28 de maig, torna a utilitzar molta verborrea, generalitats, i retorça la veritat.

És curiós que del que fa gala d’haver fet a nivell municipal, unes coses simplement no són de la seva competència, altres són veritablement inexistents i en algunes fins i tot es contradiu.

Per exemple, i entre altres coses, presumeix de assolir actuacions concretes en els serveis de neteja i civisme, quan els barris estan més bruts que mai i hi ha més incivisme; diu que promou la gestió cívica i cultural de diferents espais, però a saber quals, perquè no ens consta quins; defensa la urbanització definitiva de la Gran Via, entre el carrer Badajoz i la Rambla del Poblenou, tot i les molèsties per l’estrepitós soroll de les tirolines, posades reiteradament de manifest pels soferts veïns; es vana d’haver aconseguit reforçar la plantilla dels Mossos d’Esquadra, com si d’ells depengués; i dona suport a la connexió del tramvia per la Diagonal, quan en la consulta popular que va realitzar l’ajuntament el 2010, el 79,8% de la ciutadania va votar en contra, inclusivament ERC.

Ara la pregunta és, si com ja és notori, és capaç, fins i tot històricament de trencar consensos, falsejar la veritat i contradir-se, anem ara a posar Barcelona i els municipis de Catalunya a les seves mans? O és que no hem après res del passat? Fins quan ens deixarem aixecar la camisa per ERC ?