EL PALAU DELS COMTES DEIXA AL DESCOBERT LES SEVES ARRELS MEDIEVALS

16

Les obres al Palau dels Comtes revelen el seu passat medieval

Els treballs que es fan per rehabilitar el Palau dels Comtes, que en el futur acollirà la biblioteca de Centelles, han posat al descobert les seves arrels medievals.

L’excavació arqueològica a la part més propera a l’església ha descobert panys de paret i el tram inicial d’unes escales que formaven part, possiblement, del primer edifici que van bastir els Centelles, senyors del castell del mateix nom, en el moment en què el van abandonar i es van establir a l’actual vila.

La línia troncal dels Centelles posseïa la jurisdicció feudal de la baronia de Centelles des de la primera meitat del segle XI, en temps de Guadall I, que vivia el 1041.

L’arqueòleg Pau Menéndez Molist, ha dirigit els treballs, per localitzar testimonis de què hi havia hagut abans del palau tal com el coneixem, atès que la historiadora Raquel-Ruth Lacuesta Contreras ja havia documentat la ocupació progressiva d’aquest espai en el seu estudi realitzat l’any 2014.

Per això, l’excavació s’ha fet en un espai aproximat d’uns 30 metres quadrats, on ja hi havia indicis que podien aparèixer restes d’interès, a partir de sondejos que s’havien realitzat l’any 2020.

Aspecte de la zona excavada, amb l’arqueòleg Pau Menéndez assenyalant l’arrencada de les escales de l’antic palau / Albert Llimósq.