NOU GRAONS CAP A LA HISTÒRIA

17

Nou graons cap a la història: troben una masia sota unes obres al centre de Barcelona

El dijous dia 16 de febrer de 2023, s’ha trobat una altre masia a Barcelona. Aquesta al carrer Girona, entre Mallorca i la Diagonal. Segons Marta Lucas, directora d’arqueologia de la intervenció, mapes històrics ja apuntaven a l’existència d’aquesta masia en ple Eixample de Barcelona.

Es tracta d’una masia, la part més antiga del qual sembla ser que data del segle XVI o anterior. A la segona meitat del segle XVII hi ha una fase de destrucció, segurament durant la Guerra dels Segadors, el 1640, o d’un dels innombrables setges soferts per Barcelona, podent ser el de 1692 o 1697.

El Servei d’Arqueologia de Barcelona s’ha sorprès pel bon estat en què s’ha trobat.

En el jaciment s’han recuperat bales de canó i les restes d’una preciosa porcellana xinesa del regnat de XIV emperador de la dinastia Ming, Zhu Yijun, més conegut com Wanli (19 de juliol de 1572 – 18 d’agost de 1620),

Jaciment del carrer Girona / El Periódico
Murs i arcs de la masia / Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.
L’escala de la masia s’ha trobat en un estat excel·lent / Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.

.