MONTFALCÓ MURALLAT

36

Montfalcó Murallat, el poble medieval per excel·lència

Segons ha definit National Geographic, Montfalcó Murallat (Lleida) es el poble medieval més bonic de Catalunya i el segon d’Espanya. Aquest merescut reconeixement, no és per que Montfalcó Murallat sigui un poble emmurallat. És que tot ell és una fortalesa. Situat en un promontori des del qual es domina tota la comarca de la Segarra, aquest baluard va ser molt valuós durant la Reconquesta i la consolidació de la Corona d’Aragó. Més tard, el límit d’espai va limitar la seva expansió i es va convertir en gairebé un record. Avui dia, la seva indubtable fotogènia l’ha ressuscitat, oferint al viatger una experiència molt genuïna on no sols destaca el seu paisatge tan bé conservat i reconstruït. Pura pedra.

Panoràmica de Montfalcó Murallat