MUJICA VERSUS TRUMP

Article de Salvador Domènech, escriptor

57

Per Salvador Domènech, escriptor

Mujica versus Trump

Pepe Mujica, expresident d’Uruguai, conegut per la humanitat i senzillesa en el procedir. L’altre, expresident d’EEUU, conegut per incitador terrorista. Un porta la bondat a la cara, l’altre el cinisme del somriure fals. Un té cor, l’altre butxaca. Un és sincer, l’altre mentider compulsiu. Un és educat, l’altre insolent. Un acumula saviesa, l’altre maldat sofisticada. Un escolta la ràdio i mira la televisió, l’altre és un exhibicionista a les xarxes socials. Un viu humilment, l’altre de manera ostentosa. L’un és pobre, l’altre mega milionari. Un solidari, l’altre defraudador d’impostos. Un treballa el seu hort, l’altre juga en els seus camps de golf. Un lluita per evitar el canvi climàtic, l’altre és un negacionista. Un estima la parella, l’altre posseeix les dones. Un és defensor de la diversitat humana, l’altre de la pura raça blanca. Un és apreciat per tota persona d’esperit progressista, l’altre per una turba de fanàtics. Un compta amb valors, l’altre els adquireix a la borsa. Un és defensor dels drets humans, l’altre de la pena de mort. Un vol preservar els drets dels pobles, l’altre és un yankee imperialista.

Mujica vol fer de mediador per resoldre la llibertat de presos i exiliats polítics, Trump rep el suport d’Abascal i demés seguidors neofeixistes.