CAVERNA MEDIÀTICA

Article de Salvador Domènech, escriptor

31

 

Per Salvador Domènech, escriptor

Caverna mediàtica

Em refereixo a una sèrie d’opinadors a qui tant els fa emprar mala praxi perquè la finalitat s’ho val. L’eix central és defensar Ñ única i uniforme, on les diversitats nacionals no són admeses de manera atàvica. Són peons dels poders fàctics arrossegats del franquisme. El règim del 78 fou un miratge per fer creure que tot havia canviat sense tocar rei estafador; polítics, comandaments policíacs i militars, alt funcionariat i judicatura.

Què ha implicat aquesta toxicitat desinformadora? Doncs que bona gent de zones de Ñ es creguin les mentides contra els nostres drets nacionals. N’hi ha que tenen familiars i coneguts que fa anys que viuen aquí i se senten plenament catalans per voluntat pròpia; aquest fet ajuda a contrastar la manipulació.

Un cas fefaent que els passà a uns amics de Santa Perpètua fa tres estius, al visitar els consogres a Pinto (Madrid). Tot parlant de manera distesa amb un vilatà, aquest els hi va dir: “Pero si os queréis separar, ¿a donde iréis?, porque Cataluña es España. Per aquell home la representació mental era que si volíem independitzar-nos havíem de fer com els jueus en les diàspores mil·lenàries!

Semblava que la pandèmia havia provocat una aturada en la seva acritud. Innocència. Aplaudeixen el recurrent 155 i defensen la manada econòmica. La maldat, com el feixisme, no desapareix, se l’ha de combatre!