VISITA GUIADA A LA CASA VICENS I MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES

El dissabte 7 de març de 2020

13

 

Comencem les activitats d’aquest 2020 amb una visita guiada, el 7 de març, dissabte, a la CASA VICENS i al MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES i posterior dinar al Restaurant El Jardí de les Aigües,  ubicat en el mateix Museu.

La Casa Vicens (1883-1885) va ser la primera casa-projecte del jove Gaudí. Està inspirada en tècniques islàmiques, japoneses, angleses i naturalment catalanes. I el que més crida l’atenció, a part de les seves espectaculars formes plenes de fantasia, és el gran esclat de colors. Farem una visita guiada per totes les estances que de ben segur no ens deixarà indiferents, i on el genial arquitecte desplegà tot el seu talent.
Finalitzada aquesta visita ens dirigirem a Cornellà per tal de visitar el Museu Agbar de les Aigües. Està ubicat en l’edifici històric, modernista de la Central de Cornellà, que es va inaugurar el 1909, per abastir a Barcelona de l’aigua del Llobregat. El museu és un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua i el paper tan important i vital que ha tingut en la història de les societats a través del temps.

Aquesta visita està interconnectada amb la primera, ja que la font-cascada, una joia del Modernisme, que es troba als jardins del museu, és una reproducció de la font que l’arquitecte Gaudí construí a la Casa Vicens i que va desaparèixer el 1946.

Font-cascada. Museu de les Aigües

El trajecte entre la casa Vicens i el Museu el podríem fer tots conjuntament en grup amb metro.(Metro Fontana L3 amb transbord a Diagonal L5 i sortida a Cornella Centre. El bitllet del metro d’anada de la Casa Vicens al Museu seria a càrrec de l’Institut, el de tornada aniria a càrrec de cada persona. Si algú vol venir en cotxe particular, també ho pot fer (Aparcament Municipal de Gràcia, c/ Gran de Gràcia, 190 o Garatge Pàrquing Bretón, c/ Bretón de los Herreros,10). Hi ha també una tercera opció. Aquesta seria, segons el nombre de persones inscrites, de llogar un autocar de 32 places, des de la casa Vicens i que ens deixés al Museu.

Un cop acabada la visita anirem a dinar al restaurant on descansarem i farem un bon àpat. I després de la sobretaula tornarem al centre de Barcelona.

Trobada a les 10 h. Fi de la visita al voltant de les 11,35 – 12 h.

Punt de trobada: Entrada principal de la Casa Vicens, c/ carrer de les Carolines, 20-26

Preu; 43 € (sense autocar) (Inclou entrades amb guia, dinar i despeses).
Amb autocar 50 €. Telèfon 93 325 77 91667760309 (Lluïsa)

IMPORTANT: És necessària reserva prèvia, abans de fer l’ingrés, sigui per whatsapp, email o telèfon, pel fet que la visita a la Casa Vicens només permet grups de màxim 20 persones (a causa de l’espai reduït de les habitacions). Per tant, si fossi’m més de 20 persones, faríem dos grups i es farà la reserva per ordre d’inscripció. La reserva prèvia (no pagament) es farà abans del 21 de febrer.

institut@cartulari.cat