SORTIDA A VAL D’ARAN, SANT MAURICI I SUD DE FRANÇA

Els dies 11, 12 i 13 d'octubre de 2019

0 11

 

Una vegada més, tot començant una nova etapa després del retorn de les vacances, l’Institut ha preparat una nova sortida cultural d’un cap de setmana, de la mà sempre eficient del nostre coordinador de visites en Manel Esteban.

La sortida serà els dies 11, 12 i 13 d’octubre d’enguany i en aquesta ocasió consistirà en un recorregut pel magnífic entorn de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i el Sud de França.

Visitarem principalment Vielha (Val d’Aran), on farem nit, les Coves de Bètaharram a França, a la regió d’Occitània (Alts Pirineus), el castell de Lourdes i Museu Pirinenc, port de la Bonaigua, Espot i llac de Sant Maurici, entre d’altres d’especial interès.

Dormirem i esmorzarem a Vielha, a l’Hotel Ostau d’Oc, un acollidor hotel familiar. Si no hi hagués prou habitacions per a tots, ens allotjarem uns quants en un altre de similar i ben a prop. Esmorzarem tots plegats a l’Ostau d’Oc.

En aquesta ocasió hem decidit llogar un autocar de 32 places amb xofer, per tal d’anar tots plegats i amb la comoditat que suposa que ens hi portin.

El dia 11, divendres, sortirem amb l’autocar a les 9 h (és prega puntualitat) de Plaça de Catalunya (cantonada Banc d’Espanya- Hard Rock Café, que és el lloc habitual de parada dels autocars). Farem una o dues aturades pel camí i arribats a Vielha, segons l’hora, farem el check-in. A l’hora de dinar ho farem a un Restaurant en què prepararan, per a aquells que ho vulguin i que hagin reservat, una deliciosa Olla Aranesa. Com podeu veure als fulls adjunts, durant el dia farem vàries visites i passejarem pel nucli antic de la vila. A la nit soparem probablement al restaurant Coquèla, molt proper a l’hotel.

El dia 12, dissabte, després d’esmorzar sortirem cap a França, per visitar les Coves de Bètharram. Aquestes coves són considerades una de les més grans de França. Aquestes coves descobertes el 1810 i obertes al públic el 1903 tenen diversos pisos de galeries excavades. Una particularitat molt atractiva és que el recorregut es fa un tros a peu, un altre en trenet i un altre en barca.

Finalitzada aquesta atractiva visita anirem a dinar al restaurant La Brasserie Mont Plaisir, que segons hem pogut veure per imatges, és un lloc molt encantador i on segurament menjarem força bé. Després de dinar anirem a fer la visita del Castell de Lourdes i Museu Pirinenc, que es troba a pocs kilòmetres del restaurant i està situat sobre la ciutat de Lourdes. Els orígens d’aquest castell es remunten a l’època romana i va ser assetjat el 778 per Carlemany. Segons com anem de temps hi ha la possibilitat de fer una volta per l’entorn del Santuari, per veure l’ambient. Després de la visita tornarem cap a Vielha on, si hi ha temps i ganes, podem veure algun lloc interessant que ens ensenyarà en Manel. Tot plegat ja serà l’hora de sopar i ho farem al mateix restaurant del divendres.

El diumenge al matí, ja esmorzats i fet el check-out, ens dirigirem a la Val d’Aran, per gaudir dels espais naturals protegits de l’Artiga de Lin i els Uelhs deth Joèu, on les aigües del riu Joeu, formades pel desglaç de l’Aneto, desapareixen al peu de la glacera en el Forat d’Aigualluts i després de circular subterràniament durant 4 km, tornen a aparèixer en aquest entorn espectacular de la natura.

Tot el diumenge estarem envoltats de natura, ja que després d’aquesta primera trobada farem una aturada al Port de la Bonaigua (Pallars Sobirà) per veure una visual de l’Aneto i les seves panoràmiques. Tot seguit arribarem a Espot on uns taxis 4X4 ens pujaran a l’estany de Sant Maurici. Aquí podrem veure tot el seu magnífic entorn: Els Encantats, Agulles d’Amitges i l’Ermita de Sant Maurici. Com podreu veure prendrem durant tot el dia un autèntic bany de natura. Per acabar de gaudir de tot aquest entorn anirem a dinar al Refugi Ernest Mallafré; més rústic i natural impossible. Bon final per a una sortida que creiem que a tots ens deixarà un bon record. En Manel és expert en portar-nos a visitar llocs que sempre se’ns presenten com una nova descoberta a gaudir.

 El preu inclou: l’estada a l’hotel amb dues nits en règim de dormir i esmorzar. Dos dinars, dos sopars, el lloguer dels vehicles 4X4, taxes d’allotjament, propines, les entrades i la guia incloses en el programa. Lloguer d’autocar i dietes del xofer.

No inclou el dinar del divendres a Vielha, que anirà per compte de cadascú, segons què demani.

Preu: 325 € per persona.

Els interessats feu la reserva telefònica trucant al 93 325 77 91 – 667 760 309 (Lluïsa) per tal d’organitzar la reserva de les habitacions de l’hotel, de l’autocar, dels restaurants  i les visites als diferents llocs.

 Porteu calçat esportiu i alguna peça d’abric per si cal. I no us deixeu la càmera fotogràfica i uns prismàtics.

 

 

També podria agradar-te Més de l'autor

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.