NOVA DESCOBERTA PEL BAIX EMPORDÀ

Aquesta nova descoberta de l'Institut està programada pels dies 17, 18 i 19 de maig de 2019.

0 16

 

L’Institut està preparant una nova sortida cultural d’un cap de setmana, de la mà, com en les anteriors, del nostre amic en Manel Esteban.

La sortida serà els dies 17, 18 i 19 de maig d’enguany i serà una nova descoberta; aquesta vegada pel Baix Empordà. A Santa Cristina d’Aro farem la nostra estada a l’Hotel Golf on dormirem, esmorzarem i soparem. Aquí, visitarem El Gran Museu de la Màgia d’en Xevi, l’il·lusionista.

Després d’aquesta visita màgica anirem a l’Acte de Celebració del 20è Aniversari de la restauració de Pedralta. Aquesta és la pedra basculant més antiga que es coneix del Baix Empordà. Pesa 100 tones i té sis metres de llarg. El 1996 un temporal la va fer caure de la seva posició. Posteriorment, el 1999, es va tornar a col·locar en el seu lloc original. Per tant, aquest 2019 se celebren els 20 anys de la seva restauració.

Acabada la celebració, anirem a l’hotel a fer el check-in i soparem al mateix hotel.

El dia 18, dissabte, després d’esmorzar, sortirem per visitar les restes del Castell de Solius, que es troba dalt d’un turó. Data del 1050 -1374 i va ser l’epicentre del poder feudal. La seva principal funció fou la vigilància del terme de Solius.

Tot seguit anirem al Monestir de Solius, on podrem veure els magnífics diorames pessebristes creats pel monjo cistercenc, el germà Gilbert Galceran. Ha estat reconegut internacionalment i ha guanyat diversos premis i trofeus. Dins del conjunt del Monestir es troba l’església de Santa Agnès de Solius. El temple fou refet entre 1715-1738, però els seus orígens daten de la segona meitat del segle XI.

Veurem també la Font Picant i l’estació i via de la Font Picant o dit també Baixador de Bell-lloc, que va ser antigament una estació de la línia del ferrocarril entre Sant Feliu de Guíxols i Girona. El seu nom es deu al fet que en aquests paratges brollava la coneguda aigua mineral de les fonts picants de Bell-lloc. Farem el dinar al Restaurant Font Picant que es troba allí mateix, emplaçat en una part de l’antiga estació.

Després de dinar ens dirigirem a Romanyà de la Selva i  el seu entorn. Veurem l’església de Sant Martí de Romanyà; el Mirador Mirandes; el dolmen La Cova d’en Daina, un dolmen de caràcter

funerari del neolític (2700-2200 aC.); el cementiri on es troba la tomba on hi és enterrada l’escriptora Mercè Rodoreda i el Menhir de la Murtra, monument megalític, que es troba a prop de la Cova d’en Daina.

Tornarem seguidament a l’hotel on els que vulguin podran prendre un bany a la magnífica piscina de l’hotel abans de sopar.

El diumenge 19, després d’esmorzar i fer el check-out, anirem a Sant Feliu de Guíxols per visitar l’esmentada anteriorment Pedralta. Aquí pot ser que coincidim amb l’Aplec de Pedralta i, si fos així, gaudiríem de la festa.

Abans de dinar o després, segons els tempos, anirem a fer una agradable passejada per gaudir de les vistes de la Cala Canyerets, una preciosa cala verge de la Costa Brava que fa frontera amb Tossa.

Dinarem al Restaurant Rosamar de Canyet, un antic mas, a tocar del mar, amb unes boniques vistes. Després de la sobretaula tornarem a Barcelona.

Com en altres ocasions hem llogat un monovolum de 9 places, conduït per en Manel. Quilometratge total aproximat 275 km, consum aproximat 28 litres. (Càlcul aprox. de consum en dièsel:  10 l. als 100 Km = aprox.28 l., per aprox. 1.2 €/litre = 35€).

El dia 17, divendres, sortirem de Gran Via de les Corts Catalanes, cantonada Rocafort, a les 14,30, per arribar al voltant de les 16,30 i visitar el Museu de la Màgia. Després de totes les activitats descrites, anirem a fer el check-in a l’hotel, on també soparem.

Per als que hi vagin en cotxes particulars, la trobada serà el dia 17 a les 16,30 davant El Gran Museu de la Màgia, Av. de L’Església,1 – Santa Cristina d’Aro.

En aquesta sortida, visitarem indrets totalment diferents que en les anteriors sortides i dels que estem segurs que gaudireu força.

El preu inclou: l’estada a l’hotel amb dues nits en règim de mitja pensió. Dos dinars; un al Restaurant  Font Picant i l’altre al Restaurant Rosamar. El lloguer del monovolum amb assegurança Premium inclosa. Totes les visites i despeses incloses en el programa.
Preu: 270 per persona + part proporcional de carburant i autopistes (a repartir entre els ocupants del monovolum).  Els que vagin amb cotxe particular 230 €.
Als interessats us preguem feu la reserva telefònica trucant al 93 325 77 91 – 667 760 309 (Lluïsa) abans del 6 de maig, per tal de fer la reserva de les habitacions de l’hotel i de les visites als diferents llocs, així com l’organització dels vehicles.
PD: Habitació individual de l’hotel, suplement 11 € per persona i nit.

 

També podria agradar-te Més de l'autor

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.