DESCOBERTA PER L’URGELL I LA NOGUERA

Nova sortida cultural el dia 13 d'abril de 2019

0 15

 

Tal com us vam avançar en una primera informació, l’Institut ha programat una nova descoberta per l’Urgell i La Noguera. Aquesta vegada la sortida serà d’un dia, el dissabte 13 d’abril, en autocar.

Veurem el Jaciment ibèric del Molí de l’Espígol, ubicat a la població de Tornabous. Després anirem al Centre d’Interpretació del President Lluís Companys, al poble del Tarròs, on es pot veure una àmplia exposició permanent amb plafons explicatius i audiovisuals dedicada a la vida i obra de Lluís Companys. Veurem des de l’enrejat de l’entrada, el jardí i la casa on va néixer el president. Visitarem també l’església parroquial de Santa Cecília al mateix Tarròs, que data del segle XVI- XVII i és d’estil gòtic-renaixentista.

Pel camí farem una breu parada per poder visitar el Pilar d’Almenara, una petita muntanya de 459 metres al municipi d’Agramunt. Al seu cim es troba una torre cristiana de defensa del segle XI-XII. L’autocar ens deixarà fins al peu de la torre. Hi pujarem i des de dalt albirarem una bona panoràmica de l’entorn.

Arribarem al poble d’Agramunt i dinarem al Restaurant Crich.

Després de dinar ens dirigirem a l’antic poble de Penelles, on es poden trobar reminiscències medievals. Com a data històrica, el 1186 Guillem de Meià va fer donació del poble als Cavallers del Temple. Actualment és famós pels seus magnífics murals a les façanes del GARGAR Festival de Murals i d’Art Rural, on es poden veure intervencions artístiques de diferents artistes de tot el món. Aquesta iniciativa celebra enguany la seva tercera edició.

En primer lloc podrem veure un documental i l’exposició monogràfica: NEW YORK PENELLES, sobre l’artista francès ZESO WF, un dels artistes més influents en el món del muralisme i grafiti. Seguidament farem un recorregut guiat per poder contemplar els murals que es troben per tot el poble de les diferents edicions del projecte GARGAR. D’aquesta visita no quedarem defraudats, ja que podrem veure autèntiques obres d’art a l’aire lliure.

Després d’aquesta visita anirem ja tornant cap a Barcelona. Arribada a Barcelona al voltant de les 20 h.

Punt de trobada: Plaça Catalunya (parada d’autocars, cantonada Portal de l’Àngel).

La trobada serà a les 7,45 h. per sortir puntualment a les 8 h. De camí farem una parada per esmorzar o fer un cafè.

Preu tot inclòs: Autocar, entrades i guies, dinar i despeses:  57.-€

És necessària inscripció prèvia (telèfon o email) abans del 6 d’abril.

Telèfon 93 325 77 91 (Lluïsa)

 

 

També podria agradar-te Més de l'autor

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.