VISITA AL REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES 

La visita tindrà lloc el proper dia 16 de març, dissabte

0 22

 

Comencem les activitats d’aquest semestre amb una visita guiada al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. L’Institut ja havia fet aquesta visita a l’entrada del mil·lenni, l’any 2000. Des de llavors s’han dut a terme diverses restauracions, motiu pel qual hem cregut adient, després de tants anys, tornar a veure aquest monestir de l’orde de les clarisses, fundat l’any 1327 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II i que constitueix un testimoni històric de la nostra ciutat.

La visita serà el 16 de març, dissabte, a les 12 hores. Farem un recorregut de dues hores per les diverses estances del monestir, incloent-hi també el seu esplèndid claustre de tres pisos, considerat com un dels claustres gòtics més grans del món. Podrem visitar l’abadia, la tomba de la reina Elisenda, el dormidor, el refetor, la cuina, la sala capitular, la infermeria, les procures i la capella de Sant Miquel amb les seves magnífiques pintures murals.

Trobada a les 11,45 h. Fi de la visita al voltant de les 14 h

Punt de trobada:

Entrada principal del Monestir. Baixada del Monestir, 9

Preu; 10 € (Inclou entrades, guia i despeses)

És necessària inscripció prèvia abans de l’11 de març.  Tel. 93 325 77 91

_____________________________________________________________

I  per avançar algunes activitats més, el 28 de març, dijous, tenim prevista una conferència a La Biblioteca Pública Arús. Encara està per determinar el conferenciant i el títol.

El 13 d’abril, dissabte, està programada una sortida amb autocar al Tarròs, vila natal del president Companys. Està previst visitar  el Centre d’Interpretació President Lluís Companys, l’església de Santa Cecília, l’estany d’Ivars, el jaciment ibèric del Molí de l’Espígol i el poble de Penelles, amb les cases amb pintures a les façanes, que esdevé una galeria d’art mural a l’aire lliure. Dinar en un restaurant típic.

I un cap de setmana (2 o 3 dies) del pròxim mes de maig, data encarà per confirmar, sortida a Santa Cristina d’Aro, per veure el Gran Museu de la Màgia (Col·lecció Xevi). Romanyà, Monestir de Solius i Exposició de Diorames, Cova d’En Daina, Plana Basarda, poblat ibèric, Centre d’Interpretació i Sostenibilitat i alguna altre lloc d’interès, segons el temps que tinguem.

Tot això és un apunt per tenir en compte a l’agenda. Més endavant us donarem tota la informació detallada de les activitats

També podria agradar-te Més de l'autor

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.