UNIONISME TÒXIC

Article publicat a "El PuntAvui" el 4 de gener de 2019

56

 

SALVADOR DOMÈNECH

Que la premsa unionista és tòxica tot demòcrata que no sigui del Règim del 78 ho sap, amb proves fefaents de mentides publicades respecte a la realitat de casa nostra.

El 21-D vaig ser testimoni, conjuntament amb les persones que érem a la zona de l’Estació de França tocant les tanques direcció al Pla de Palau, de la manipulació del periodista d’Okdiario sobre el muntatge del cop de puny per part d’un feixista espanyol; tot preparat per incendiar. L’estona abans va provocar als concentrats per buscar-hi una reacció violenta que no va arribar, i van ser els Mossos que el van treure. Al edifici del meu darrera hi havia les televisions d’Antena3, TVE, Tele5 mirant a l’altre costat, òbviament. Tot i l’odi, la manipulació de la història ara els hi és més difícil als extremistes de Ñ.

Rebutjo la violència de qualsevol tipus, com tot pacifista. Per aquesta via no aconseguirem la fita. Ans al contrari: testicles i ulls perduts! I a sobre, dins un estat castrador, els culpables sempre serem nosaltres. No m’imagino que el brutal assassí de Laura Luelmo hagués estat un independentista; o sí, aplicant un estat d’excepció i ràtzies als sobiranistes. Ja sabem a qui afavoreix la violència: a qui la fa servir institucionalment i als palmeros franquistes.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental