PDeCAT

Article publicat a "El PuntAvui" el 19 de juny de 2018

67

SALVADOR DOMÈNECH

El nom no fa ben bé la cosa, l’important no és l’embolcall, sinó el contingut. I, en el cas dels partits, la honestedat dels dirigents, la militància i simpatitzants que donen suport al projecte. Els dos darrers són el principals valedors perquè un partit no fracassi.

Des de fora –i amb tots els respectes- es va improvisar massa amb el nom (Més Catalunya, Catalans Convergents, Partit Nacional Català) i que aquest fet ha comportat una càrrega de provisionalitat important. Es va repensar poc el nom definitiu dins una lògica culinària: no engresca.

Junts per Catalunya té força. Incorpora un terme sumatiu, de trobada i capacitat, importantíssim per voler esdevenir República. PDeCAT haurà tingut curta durada, perquè la gent troba a faltar una manera més senzilla d’anomenar els partits: socialistes, cupaires, esquerra… Com que PDeCAT sona rar, hi ha gent que continua anomenant-los convergents, fet que volen evitar. Dit això, deixar constància del paper determinant, històric i viu d’Artur Mas, de la trempera que li dóna al procés el president Puigdemont i les esperances del MH Quim Torra i Elsa Artadi. Bon congrés.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)