VIOLACIÓ

Article publicat a "El PuntAvui" el 13 de maig de 2018

51

SALVADOR DOMÈNECH

Tota violació és un crim a la humanitat. I qui no vulgui veure-ho així, o bé és un analfabet, o un masclista o un sectari. Deixant a banda llarenas i lamelas, que mengen a part, no recordo una sentència amb tanta repercussió social des que un jutge –fa molts anys- va eximir un individu al culpabilitzar la dona pel fet de portar minifaldilla.

El judici de La Manada ha demostrat que la justícia no és igual per a tothom, i la ciutadania, cada vegada més conscienciada, s’ha mobilitzat com mai i ha dit: prou! No és un tema d’indicis, sinó d’evidències! Si aquest cas l’hagués decidit un jurat popular, no tinc cap dubte que el veredicte hagués estat: agressió! És de sentit comú de tota persona ben nascuda.

Unes preguntes. Si en lloc d’haver-hi un soldat (defensor de la patria) i un guàrdia civil (paradigma de l’agent de l’autoritat espanyola), la sentencia seria la mateixa? I una dedicada al magistrat de l’inaudit vot particular que només ha vist una simple falta per robament del mòbil. Si a vostè, un familiar o amistat –en estat ebri- els hi hagués passat el mateix que a la noia madrilenya, gravant-los mentre els agredien sexualment amb una cara de no-rebuig, quina sentència esperaria dels seus companys? Ja em costa coincidir amb el PP, però… i si el ministre Catalá té raó?

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)