HOLOGRAMES DE L’IBEX 35

Article publicat a "El PuntAvui" el 17 de febrer de 2018

54

SALVADOR DOMENECH

Òbviament que no estem pitjor que Birmania, però aquest no és el tema. Un govern que mana a la seva policia que destrossi col·legis i pegui a persones pacífiques no és empíricament democràtic. I a sobre, no només els feliciten sinó que els premien. I als qui han rebut, a rendir comptes! On s’és vist això? En estats d’ideologia rígida i repressiva! Llegeixin l’informe d’Human Rights Watch.

I la marca taronja ideològica ho aplaudeix, amb aprenents de bufó com la parella Arrimadas-Rivera i una llarga, i histriònica, companyia. Són gent que ven fum i els unionistes addictes els hi compren sense saber de la missa la meitat, de quin peu calcen. Parlen de Matrix i ells són els vertaders hologrames de l’Ibex 35 (els qui decideixen) i de l’oligarquia que els dóna suport (de tot tipus) per a que naranjitos, azulitos i pseudosocialistes monàrquics, sobretot, facin de Torquemada en un món paral·lel que ens volen imposar. Amb judicialitzacions, exiliats i presos polítics escollits per la ciutadania (democràcia de base).

Però els hologrames de l’Ibex 35 són de la màxima castellana de “el rey es la ley”. D’una democràcia amb un Cap d’Estat nét polític d’un dictador. D’una monarquia que, com a tal, no ha passat per urnes. Això és democràcia? Au, va! I ara una de Doraemon

Sant Quirze (Vallès Occidental)