CONSTITUCIONALISTES? UNIONISTES!

Article publicat a "El PuntAvui" el 7 gener de 2018

73

SALVADOR DOMÈNECH

Què poc els hi agrada que se’ls anomeni unionistes. Farien mans i mànigues per a que la seva Espanya no es desfés. T’adones que Alejandro Lerroux o Primo de Rivera al seu costat farien curt, es quedarien mancats de recursos vers la demagògia que fan servir els dirigents del PP, C’s (són de llengua vehicular castellana) i PSC-PSOE.

Constitucionalistes? Sí, d’unes normes fetes sota l’ombrel·la franquista i de l’exèrcit. Llavors s’entén que reivindiquin aquesta denominació. Se senten fills orgànics d’una constitució que es va fer per barrar (ells voldrien esclafar) tot intent que esdevinguem estat independent. Són gent que majoritàriament posen l’èmfasi en anar a negatiu, a criticar, a imposar… I si alguna cosa emfatitzen en positiu és el cafè para todos, però pagant el cafè, copa i puro nosaltres. Els qui volem esdevenir república sí que podríem reivindicar aquest nom apel·lant que som una nació que va disposar d’unes constitucions molt segles abans que la seva. I que no reivindiquem res més que el que ens van prendre a foc i ferro. No ens trauran mai l’anhel de llibertat!

Amb la màxima participació i els hem tornat a guanyar. I amb més vots! On és la majoria silenciosa unionista que tant reclamaven? La que ha portat el PP al grup mixt!

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)