XAVIER DOMÈNECH

Publicat a "El PuntAvui" el 12 d'agost de 2017

135

 

Salvador Domènech

Em costa d’entendre-us com a partit. No sóc l’únic. Els de CiU van patentar la frase fer la puta i la Ramoneta, per realitzar el doble joc polític. I ja sabem qui feia –sobretot- de puta; un que es va carregar un partit creat fa 85 anys.

No. A vosaltres no us percebo així. Us veig com els cagadubtes; els del sí, però no; els meditadors retòrics; els barrocs pseudo-intel·lectuals… El que us passa és que teniu fred de peus, crec. Us sap greu que el procés l’encapçali un President valent i honest, que vosaltres insistiu en anomenar-lo convergent i l’associeu a una dreta pèrfida.

Ja saps que el nostre cognom és d’origen jueu des de fa més de 500 anys, quan alguns dels que no van voler marxar de la seva terra, apostatant del judaisme, van anomenar-los Domènech (dia del Senyor). Com a lliurepensador intento ser coherent en estimar la terra i la gent.  El cognom no fa la cosa. Et diguis Gómez, Díaz…, pots estimar com ningú el teu país. Perquè, no ho oblidem, Catalunya és un país d’acollida, un territori d’encreuament des de fa més de mil anys. Trobaríem llinatges catalans que exerceixen de botiflers des de fa segles!

Penseu. Com ens podem confederar sense poder exercir abans com a entitat jurídica, i amb un país on el 70% se sent unionista i monàrquic, votant a corruptes?

St Quirze (Vallès Occidental)