NOVA DESCOBERTA PEL PALLARS JUSSÀ

Us adjuntem informació de la visita cultural que estem preparant per als dies 22, 23 i 24 de setembre al Pallars Jussà, per tal que els que esteu interessats us ho apunteu a l'agenda.

0 81

 

L’Institut està preparant una nova sortida cultural, de la mà, com l’anterior, del nostre amic en Manel Esteban, que és qui es farà càrrec de tota l’organització d’aquesta visita d’un cap de setmana.

La sortida serà els dies 22, 23 i 24 de setembre d’enguany i serà una nova descoberta pel magnífic entorn del Pallars Jussà, on a més de gaudir d’uns paisatges impressionants visitarem llocs força interessants que estem segurs que no us defraudaran.

Soparem, dormirem i esmorzarem a l’Hotel Vall-Fosca, situat a Molinos, poble del municipi de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà.

Com la sortida anterior, per tal que surti el més assequible possible, aquesta també es farà amb vehicles particulars. El quilometratge total aproximat és de 670 km i el  consum d’uns 60 litres.

El dia 22, divendres, sortirem en els cotxes, cadascun per lliure, a l’hora que vulgui, per trobar-nos tots al voltant de les 21 hores a l’hotel per sopar i fer-hi nit.

El dia 23, dissabte, després d’esmorzar sortirem cap a l’embarcador de Corçà per agafar els vaixells que ens portaran a navegar per l’Embassament de Canelles. Us podem ben dir que tot aquest trajecte en què es navega pel Congost de Mont-Rebei és d’una gran bellesa. Al final ens trobarem amb la formació natural dita “La Muralla xinesa” que senzillament és espectacular.

Un cop acabada la navegació anirem a dinar a la població Salàs de Pallars, al restaurant L’Era d’en Balust. Finalitzat l’àpat anirem a visitar “Les Botigues-Museu de Salàs”, on podrem tornar endarrere en el temps recordant els nostres anys d’infantesa i adolescència, amb les diferents botigues pròpies d’aquella època. Veurem una barberia, una merceria, una perfumeria, un estanc, una farmàcia, un bar i una impremta, i la joia del museu, una gran botiga de queviures on trobarem de tot. Ens hi podem perdre mirant els milers d’objectes que ens resultaran familiars, entranyables i que potser havíem oblidat. Gaudireu força d’aquesta visita.

Deixarem la població i arribarem a la Pobla de Segur, on visitarem la Casa Mauri, el Molí d’Oli i les estàtues d’Antoni Borrell, pintor i escultor (va sortir un reportatge de la seva trajectòria professional en l’anterior Cartulari 36). Per acabar el dia arribarem a l’hotel per sopar i fer-hi nit.

El 24, diumenge, esmorzats, ens dirigirem cap a l’Embassament de Sallente on pujarem en telefèric a l’Estany Gento per gaudir d’unes vistes espectaculars.

Més tard anirem cap a Capdella, al Museu i Central Hidroelèctrica on farem una visita. I tot seguit anirem a dinar al mateix l’Hotel Vall Fosca.

Confirmada també la visita a l’Espai Raier, un centre dedicat a la difusió de  l’antic i desaparegut  ofici dels raiers i els seus sistemes de transport fluvial de la fusta.

I finalment tornada a Barcelona amb tres rutes alternatives…?

El preu inclou estada a l’hotel amb dues nits, dos sopars i dos esmorzars, dos dinars, un al Restaurant l’Era d’en Balust i l’altre a l’hotel. Navegació en vaixell i pujada en telefèric. I totes les visites incloses en el programa.

Preu: 235 € per persona + part proporcional de carburant de cada cotxe (a repartir entre quatre o cinc persones per vehicle).

Esperem que aquesta sortida us sembli tan engrescadora com l’anterior i la puguem compartir plegats.

Us preguem als interessants que feu la reserva telefònica trucant al 93 325 77 91 – 667 760 309 (Lluïsa) abans del 12 de setembre, per tal de reservar les habitacions de l’hotel i les visites als diferents llocs, així com l’organització dels vehicles.

  1. PD. És necessari portar a part de la roba del temps, ja que pot ser que encara faci calor, roba d’abric  (anorac, guants, gorra, jersei gruixut) i calçat còmode i tancat per tal d’anar abrigats quan anem en vaixell i pugem a l’Estany Gento.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.