SOPAR D’ESTIU I PRESENTACIÓ CARTULARI 36

Celebrat el 30 de juny de 2017, al Restaurant Iradier de Barcelona

108

Enguany el sopar d’estiu i presentació del Cartulari 36 es va fer en el Restaurant Iradier del Club Metropolitan de Barcelona, una finca noble del segle XIX que disposa d’un bonic jardí on vàrem poder gaudir d’una temperatura agradable mentre arribaven tots els convidats. Durant aquesta estona, com ja és habitual, s’aprofità per saludar-nos i relacionar-nos, mentre preníem la copa de cava de benvinguda.

Aquesta trobada també ha coincidit amb l’aniversari d’en Jaume Bertomeu, president de l’Institut d’Estudis Històrics Medievals de Catalunya i editor de la revista Cartulari.

Aquest any hem pogut gaudir de l’assistència de nous amics. que entre tots han fet possible una agradable trobada. El menú va estar molt encertat i el sopar va transcórrer amb molta companyonia i amb engrescades converses en cada taula. S’ha de dir que el servei va ser molt correcte; fins i tot el personal va participar en els aplaudiments que es van fer en les diverses intervencions que es produïren. A l’hora de les postres a en Jaume Bertomeu se li va portar un pastís d’aniversari amb el numero 89 en dues espelmes perquè pogués fer el ritual de bufar i apagar-les.

Seguidament l’Àngel Gordon li va dirigir unes paraules, dites amb molt de sentiment i estima, d’agraïment i felicitació. Després una veu en off, que provenia de fora de la sala del menjador, volent ser la veu de tots els presents va dir:

Benvolgut Jaume, en el nostre dia a dia, de tant en tant es produeixen casualitats, vés per on!!!. Avui el dia que es fa la presentació del Cartulari 36 que amb tant d’encert presideixes, coincideix amb el teu 89è aniversari, per la qual cosa, tots els presents et desitgem un  feliç aniversari i que per molts anys puguis estar al front del teu estimat Cartulari. Felicitats.

Acabats els parlaments, els cambrers van entrar una safata amb el numero 89 fet amb 63 petites espelmes, que l’amic Jaume va aconseguir apagar amb tant sols dues bufades!!! Tot seguit se li va fer entrega d’un diploma commemoratiu -una al·legoria a la seva persona- dibuixat per en Manel Esteban i una targeta amb la signatura de tots els presents. Després en Jaume Martell va fer una intervenció musical: la cançó de Sant Jaume, molt adient per a la celebració. Tot això va ser massa per a un Jaume molt emocionat que li va ser impossible acabar de dir unes paraules d’agraïment.

Com de costum, la directora del Cartulari va passar a fer un breu comentari del contingut d’aquest últim número, el 36, que tot seguit va ser lliurat a tots els assistents.

I com ja és tradicional, es van posar a la venda els números de la rifa que conduïda i amenitzada per l’amic Àngel Gordon, va repartir la sort i  els regals entre els assistents.

Per acabar l’acte en Jaume Bertomeu va prendre la paraula per donar per finalitzat aquest primer semestre, tot agraint-nos l’assistència i desitjant-nos unes bones vacances.