Cicle de Conferències a la Biblioteca Arús

El passat 5 de maig va tenir lloc l’última de les conferències d’aquest cicle, amb el títol: “TERÀPIA MENTAL I RELAXACIÓ” Que va impartir n’Àngel Gordon, escriptor i investigador.

88

Després de la presentació de la directora-gerent de la Biblioteca, Maribel Giner, i d’unes breus paraules del president de l’Institut, el conferenciant va començar la seva dissertació dient que en principi parlaria de teràpia mental però que també voldria ensenyar als assistents una tècnica de relaxació. Ens va explicar la forma d’entendre la ment i el poder intern que tots tenim.

Ens va llegir un text que va escriure el seu mestre, que era força interessant, però que seria molt llarg de descriure aquí en tan poc espai, ja que era un tema per reflexionar-hi més profundament. Però sí que hi va haver unes frases que val la pena d’incloure: l’home ve de l’infinit a través del finit. Tot home és buscador de camins, com poden ser l’art, la ciència, la filosofia, etc…tot aprenentatge és un redescobriment. La clau; pensar és crear. Tot té lloc al nostre interior, encara que ens sembli que ve de fora.

Després, en una pissarra, ens va fer una metàfora de la ment amb un cap (ment conscient), la secretària (ment subconscient) i l’arxiu (ment inconscient). Si no hi ha bona connexió, va explicar, entre el cap i la secretària a l’arxiu no es troba res o bé es troba informació que no és bona i que no li serveix al cap. Això passa amb la nostra ment.

Va parlar també de les ones Delta, que pel que es veu se’n generaven més en l’època dels nostres avis que en l’actualitat, sobretot per l’estrès i l’increment de l’electrònica. Les ones Delta generen relaxació. Les ones Theta es generen quan dormim. De les ones Alfa se n’ha trobat un increment  en practicants de ioga i meditació. Les ones Beta són les ones de l’agressivitat, del mal humor, del desfogament. Les persones que normalment tenen mal caràcter, són agressives i sempre estan en tensió, tenen molta quantitat d’ones Beta.

Ens va explicar tot això perquè va dir que volia fer una relaxació pràctica amb ones Delta i Theta, i que la música que ens va faria escoltar ens quedaria en el subconscient.

Degut a una pregunta que li van fer, va comparar els tres cossos amb la trinitat de la religió catòlica; va parlar del cos físic com el Pare, el cos psíquic com el Fill i el cos espiritual com l’Esperit Sant.

Ens va parlar també de la realitat i la il·lusió. ”L’univers hi és sempre que jo el pugui percebre”. Tot l’univers està dins nostre. Som els creadors de la creació. Tot l’univers està en la comunicació sense paraules. “Valc cent vegades més del que penso” i si és repeteix una i una altra vegada, el subconscient ens portarà per un millor camí cap a la nostra evolució.

Per finalitzar es va fer una sessió de relaxació acompanyada d’una música preparada per deixar-se anar i que va sumir tots els assistents a un estat de benestar.