Sopar d’Estiu- Presentació Cartulari 32

Aquest Sopar d’Estiu, que ja és un clàssic dins de l’Institut, va tenir lloc el passat 3 de juliol.

106

En aquesta ocasió vam repetir el lloc de celebració: l’Hotel Pulitzer de Barcelona. En la seva terrassa-jardí ens van servir una copa de benvinguda mentre arribaven els assistents al sopar. Un cop acabada l’habitual trobada i tertúlia del amics, va començar el sopar al saló Visit de l’hotel.

A les postres va arribar la part més emotiva de la nit. N’Àngel Gordon va llegir el recordatori dedicat a l’estimat amic Lluís Teruel, que com sabeu ens va deixar el passat mes de maig. Aquest recordatori va sortir al Cartulari 32, que va ser el que es va presentar aquesta nit.

Després d’aquestes paraules es va lliurar el Decret de la medalla Summum Fidelis, de l’Estament, concedida a títol pòstum al Lluís, que va recollir visiblement emocionada la seva vídua, Maribel. El lliurament va córrer a càrrec del nou Gran Mestre de l’Estament, en Joan Xavier Bofill, conjuntament amb el Gran Mestre Restaurador, en Jaume Bertomeu.

A molts dels assistents se’ls van humitejar els ulls en recordar el nostre benvolgut amic, que ens va deixar massa aviat i al quan van dedicar una llarga i emotiva ovació.

Però l’acte havia de continuar i, com que ja era bastant tard, el sopar es va allargar més del que és habitual. Per aquest motiu, la directora del Cartulari va donar una molt breu explicació del contingut d’aquest Cartulari número 32, que seguidament es va lliurar als assistents.

Va tancar la vetllada el sorteig de regals, entre els quals hi havia dos quadres dels pintors Deltell i Arxé, que les seves respectives vídues van tenir la deferència d’obsequiar.

Després de desitjar a tothom unes bones vacances, es va donar per acabat aquest tradicional Sopar d’Estiu, tot esperant començar l’octubre vinent amb les noves activitats de l’Institut.