Sopar d’Estiu Presentació Cartulari 30

En aquest Sopar es van celebrar els 15 anys d’edició del Cartulari, de la segona època

108

Va tenir lloc a l’Hotel Granados, de Barcelona, una nova troballa, amb un espai amb decoració d’estil Art Déco, amb diferents obres d’art i detalls arqueològics de diverses cultures,  que li donen un toc diferent i alhora de gran elegància. Com a dada curiosa, l’hotel està en el lloc que ocupava un antic hospital del segle passat.

En la terrassa-pati, amb llum natural i decoració minimalista, ens van sevir la tradicional copa de benvinguda. Tocant a la terrassa, en el menjador de l’hotel, ens van servir un esplèndid sopar. Cal ressaltar l’atenció del personal, així com la qualitat de l’àpat.

El moment àlgid va tenir lloc a les postres, quan tres cambreres van presentar el pastís de celebració del Cartulari número 30, en commemoració dels 15 anys de la seva edició. En realitat eren tres pastissos amb els  emblemes “15 Anys –  Celebració Cartulari –  30 Edició”.

Seguidament, després d’apagar les espelmes i d’uns breus parlaments, es va fer un brindis per festejar aquests 15 anys de recorregut de la nostra revista.

El president de l’Institut, Jaume Bertomeu, va aprofitar l’avinentesa per fer saber als assistents que deixava la presidència de l’Estament de Cavallers Nobles del Principat de Catalunya i li cedia el lloc per ser el nou president i alhora el Gran Mestre executiu, al senyor Joan Xavier Bofill.

Seguint amb l’acte es va fer la presentació del Cartulari i del seu contingut. El moment emocionant va ser quan es va parlar de Jordi Rabionet, el nostre estimat amic i redactor que ens ha deixat fa poc temps. En aquest Cartulari  sortia el seu últim article i ens va acompanyar en aquest sopar la Rosa Montfort, vídua d’en Jordi.

La llarga i sentida ovació dedicada en record del Jordi va fer vibrar la sala d’emoció, que es va fer palesa en molts de nosaltres, ja que era un amic molt estimat, tant ell com la seva esposa.

Alleugerada l’emoció es va procedir al lliurament del Cartulari i a continuació va començar el sorteig de regals, com és tradicional. L’Institut va regalar tres toms dels Cartularis, enquadernats del número 1 fins al 30. La guanyadora va ser la nostra amiga Mariona Mestre, la qual va rebre el regal amb força il·lusió.

I com sempre amb un bon to i harmonia es va donar per finalitzat aquest sopar de celebració.