Presentacio llibre de Lluís Goberna

El passat 3 d'abril dins del marc de la Biblioteca Pública Arús, va tenir lloc la presentació del llibre de Lluís Goberna, que porta per títol "DEL CARA AL SOL ...A LA LLIBERTAT

131

Va fer la presentació en Josep Brunet, gerent de la Biblioteca. Va explicar retalls de la vida de l’autor i per finalitzar la seva intervenció va llegir uns breus paràgrafs del llibre. Seguidament va donar la paraula al president de l’Institut en Jaume Bertomeu, qui va explicar als assistents la manera en què va saber de l’existència d’aquest llibre i que després de llegir-lo i trobar-lo molt interessant va proposar presentar-lo al concurs del Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars de l’Ajuntament de La Roca del Vallès, el 2010, i del qual va quedar finalista.

La xerrada sobre el contingut del llibre va anar a càrrec de Lluïsa Goberna, directora del Cartulari i d’Àngel Gordon, escriptor. Els dos presentadors van anar intercalant pinzellades dels diferents capítols de llibre. Durant la sessió és van projectar diferents fotografies del contingut del llibre, que va fer més didàctica l’explicació.

sEs va parlar de la famosa “Lleva del Biberó” de la qual va formar part l’autor, tal com ho va viure, així com retalls de la seva vida i fets de la Segona Guerra Mundial, entre altres episodis. També es va fer referència als nombrosos retalls de la premsa del moment en els quals es poden veure reflectits els esdeveniments d’aquells moments. Alguns escrits de la mà de periodistes del “Movimiento”, totalment èpics i fora de context i on es pot constatar, i això resulta molt interessant, la manipulació de les notícies d’aquella època i les barbaritats que es deien en els principals rotatius del país.

Finalment i per concloure l’acte en Jaume Bertomeu va remarcar que aquesta presentació volia ser un petit homenatge a l’autor, si més no a tots els combatents de la “Lleva del Biberó”.

Un cop acabat l’acte de presentació, en Lluís Goberna es va dirigir als assistents amb unes emotives paraules i entre altres coses va agrair a tothom la seva presència i recolzament a l’hora de presentar un llibre en el qual hi ha records molt importants de la seva vida i dels esdeveniments de l’època que li va tocar viure, moments força difícils i dramàtics.

Si esteu interessats en l’adquisició del llibre, el podeu trobar en versió en català i castellà.