Visita al PARC GÜELL

El passat mes de febrer l'Institut va fer, en aquesta ocasió, una visita al Parc Güell i, posteriorment, vam gaudir d’una tradicional calçotada.

0 58

El dia estava bastant ennuvolat i amenaçava pluja, però va ploure només al principi de la visita i van ser quatre gotes que van durar poc. Durant la resta, el temps ens va deixar fer el recorregut  tranquil·lament i fins i tot va sortir una mica el sol.

Com en moltes altres ocasions, vam comptar amb l’amic Bartomeu Bioque, que ens va fer de guia en aquesta interessant visita a l’emblemàtic parc. Ell ens va suggerir de visitar aquest parc ple de simbologia, i ho vam trobar molt encertat, perquè encara que molts de nosaltres l’havíem visitat vàries vegades, no és el mateix que fer-ho acompanyats d’un expert del món de Gaudi, com és en Bartomeu.

La visita que ens va fer durant més de dues hores, a més de complerta, va ser força instructiva, ja que ens va fer entrar amb les seves explicacions en el treball espiritual i simbòlic d’aquest gran geni que va ser Gaudí.

Res està fet perquè sí en aquest parc, tot té un significat que als ulls profans és difícil de discernir i ni tan sols veure; un trencadís de ceràmica o vidre, uns números, uns dibuixos, una estàtua, unes columnes posades en una posició no habitual, i tants i tants símbols que vam anar descobrint d’aquest món que va més enllà del que nosaltres percebem com a realitat, ple d’imaginació i visió iniciàtica.

L’itinerari va començar a l’entrada principal del parc per després pujar per l’escalinata on està el famós “Drac”, l’emblemàtica salamandra alquímica, fins arribar a la Sala de les Cent Columneso també dita la Sala Hipòstila, amb les seves magnífiques columnes (en té vuitanta-sis), i els esplèndids plafons de ceràmica al sostre. Després de les diverses explicacions vam pujar fins a la gran plaça, on vam gaudir dels espectaculars bancs, amb els bellíssims trencadissos fets de ceràmica, vidre i vaixelles. Vam seguir pujant fins acabar la nostra visita a la part més alta del parc, on es troba el turó de les Tres Creus o monument al Calvari.

Acabada la visita ens vam dirigir cap al restaurant EL MUSSOL, ubicat a la terrassa de la Cúpula del centre comercial LAS ARENAS, des del qual es pot albirar una esplèndida panoràmica de Barcelona, especialment de la font i les Quatre Columnes de Montjuïc.

Hem de destacar la decoració del restaurant, un clàssic entre masia catalana i un aire retro urbà. Un local molt acollidor, on ens van servir una bona Calçotada amb molt bon servei.

 

També podria agradar-te Més de l'autor

Deixa una resposta

La teva adreça de correu electrónic no será publicada.