Visita al PARC GÜELL

El passat mes de febrer l'Institut va fer, en aquesta ocasió, una visita al Parc Güell i, posteriorment, vam gaudir d’una tradicional calçotada.

251

El dia estava bastant ennuvolat i amenaçava pluja, però va ploure només al principi de la visita i van ser quatre gotes que van durar poc. Durant la resta, el temps ens va deixar fer el recorregut  tranquil·lament i fins i tot va sortir una mica el sol.

Com en moltes altres ocasions, vam comptar amb l’amic Bartomeu Bioque, que ens va fer de guia en aquesta interessant visita a l’emblemàtic parc. Ell ens va suggerir de visitar aquest parc ple de simbologia, i ho vam trobar molt encertat, perquè encara que molts de nosaltres l’havíem visitat vàries vegades, no és el mateix que fer-ho acompanyats d’un expert del món de Gaudi, com és en Bartomeu.

La visita que ens va fer durant més de dues hores, a més de complerta, va ser força instructiva, ja que ens va fer entrar amb les seves explicacions en el treball espiritual i simbòlic d’aquest gran geni que va ser Gaudí.

Res està fet perquè sí en aquest parc, tot té un significat que als ulls profans és difícil de discernir i ni tan sols veure; un trencadís de ceràmica o vidre, uns números, uns dibuixos, una estàtua, unes columnes posades en una posició no habitual, i tants i tants símbols que vam anar descobrint d’aquest món que va més enllà del que nosaltres percebem com a realitat, ple d’imaginació i visió iniciàtica.

L’itinerari va començar a l’entrada principal del parc per després pujar per l’escalinata on està el famós “Drac”, l’emblemàtica salamandra alquímica, fins arribar a la Sala de les Cent Columneso també dita la Sala Hipòstila, amb les seves magnífiques columnes (en té vuitanta-sis), i els esplèndids plafons de ceràmica al sostre. Després de les diverses explicacions vam pujar fins a la gran plaça, on vam gaudir dels espectaculars bancs, amb els bellíssims trencadissos fets de ceràmica, vidre i vaixelles. Vam seguir pujant fins acabar la nostra visita a la part més alta del parc, on es troba el turó de les Tres Creus o monument al Calvari.

Acabada la visita ens vam dirigir cap al restaurant EL MUSSOL, ubicat a la terrassa de la Cúpula del centre comercial LAS ARENAS, des del qual es pot albirar una esplèndida panoràmica de Barcelona, especialment de la font i les Quatre Columnes de Montjuïc.

Hem de destacar la decoració del restaurant, un clàssic entre masia catalana i un aire retro urbà. Un local molt acollidor, on ens van servir una bona Calçotada amb molt bon servei.