Sopar d’Estiu -Presentació Cartulari 26 i CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DEL CARTULARI

25 ANIVERSARI DE LA NOSTRA REVISTA

95

La crisi, encara que hi és, no ens va afectar gaire, ja que aquest sopar d’Aniversari va ser un èxit d’assistència.

Vam comptar també en aquesta ocasió amb el nostre amic “Grouxo”, que ens va fer, amb el seu bon humor, de mestre de cerimònies. Després de l’habitual copa de benvinguda i d’un excel·lent sopar al restaurant “EL TRAPÍO”, va començar l’acte. El temps passa molt de pressa i la nostra revista ja ha complert 25 anys1987 – 2012. Ho vam celebrar amb el corresponent pastís d’Aniversari i un emotiu brindis.  Però no va ser l’únic, perquè també el nostre president complia anys i el “moltes felicitats” i fortes abraçades varen posar un punt encara més emotiu si cal a la celebració.

Dins de l’acte, el president, va adreçar unes paraules als comensals. Va fer un breu glossari d’aquests 25 ANYS DEL CARTULARI. Va fer esment dels membres fundacionals del Cartulari i d’antics col·laboradors que participaren en l’elaboració dels articles del primers Cartularis, que aleshores eren en format de butlletí.

Al sentir aquestes paraules no vaig poder deixar de recordar, amb una mica de nostàlgia, que al CARTULARI número 1, de 1987, vaig publicar l’article, ” LA HISTÒRIA PLORA, Catalunya ha de ser pionera en conservar el patrimoni històric”. D’ençà han passat molts anys i la revista ha anat  evolucionant  i creixent;  per tant, crec que tots els que hem col·laborat en aquest projecte ens hem de sentir satisfets de la tasca feta.

Seguidament va prendre la paraula la directora de la revista, que va ressaltar la presentació dels 26 magnífics pòsters de les portades dels Cartularis, que decoraven el saló. Va fer també la presentació del Cartulari 26 i va anomenar els articles i els seus autors i va fer una menció molt especial a la pàgina central, on hi havia representades les portades i un article en record-homenatge del primer CARTULARI.

Durant la vetllada es va lliurar un diploma d’Ingrés a l’Estament a la senyora Dolores Mesado, de València, que va venir a acompanyar-nos en aquest sopar de celebració, així com també vam comptar amb la presència dels  bons amics de Sevilla, Manuel Rodríguez i la seva esposa.

Acabat l’acte es van lliurar els Cartularis entre els presents i seguidament es va donar pas al sorteig de regals que va liderar com sempre el nostre amic Àngel, molt ben acompanyat per un esplèndid “Grouxo”, que no ens cansarem de dir, encara que semblem reiteratius, que va fer somriure a tothom, dins d’un acte seriós, que en realitat és del que es tracta, de fer passar una bona estona.

Es va  recordar que entre els assistents es trobava la vídua del pintor i amic Francesc Deltell, que va tenir la deferència de portar un quadre seu per sortejar.

Unes paraules de comiat van posar fi a la vetllada, però el bon ambient va fer que s’allargués fins  aproximadament les dues de la matinada, en què el desig d’un bon estiu va ser la cloenda definitiva de l’acte.